3 minute game

Berøring

Behagelig berøring er sundt. Både for kroppen og sindet. Faktisk er berøring så vigtigt, at vi i nogle tilfælde kan blive syge, hvis vi ikke får det.

Samtidig kan berøring være en magisk ingrediens i enhver form for relation. I parforhold, venskaber og familierelationer kan sund og kærlig berøring fungere som en effektiv “lynafleder”, der sørger for, at konflikter ikke eskalerer. Og de mange, mange forskellige måder, man kan røre hinanden på, kan skabe helt nye dybder i en relation.

KOM TIL MASSAGE- OG BERØRINGS WORKSHOPS FOR BEGYNDERE

I marts og april afholder jeg to workshops i København for folk, der gerne vil lære at gøre berøring og massage til en større del af deres liv.

Det bliver meget praktisk og hands-on. Gennem række øvelser, teknikker og en lille bitte smule teori skal vi lære om de helt fundamentale ting i berøring og massage.

Begge workshops er rettet mod begyndere, men alle er velkomne, og folk, der allerede er vant til at bruge berøring og massage får en værdifuld mulighed for at træne ‘beginner’s mind’, når vi kommer tilbage til det allermest grundlæggende.

(Begge workshops kan stå alene, så man behøver ikke komme begge gange. Nummer 2 bygger videre på nummer 1, men det er tilrettelagt, så man godt kan komme til nummer 2, selvom man ikke var med til nummer 1.)

WORKSHOP # 1

Søndag 10. marts 2024

Efter en lille bitte smule teori dykker vi ned i de allermest fundamentale principper for berøring og massage. Vi kommer gennem en række kortere øvelser og slutter workshoppen med at alle får mulighed for at give/modtage en lidt længere massage.

WORKSHOP # 2

Søndag 7. april 2024

Vi bliver en smule mere tekniske og lærer en lang række forskellige teknikker til berøring. Både til at massere sig selv og til at massere andre. Til sidst giver vi hinanden en lidt længere massage og får mulighed for at prøve noget af det af, som vi har lært.

Lad nydelsen være din guide

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvordan man kan lide at blive rørt. Af hvem, hvornår, hvordan og hvor længe. Nogle mennesker giver lange, varme kram til alle, de møder. Andre har kun lyst til at røre ved helt særlige mennesker. Og kun i helt særlige situationer.

Der er meget forskelligt, og der er ingen rigtig eller forkert måde at være på. Det er vigtigt at respektere sine egne og andres grænser, og det hele handler i bund og grund om at være tilstede og mærke, hvad der føles godt.

“Follow the pleasure,” som nydelses-aktivisterne udtrykker det. Meget smukt!

Her på siden kan du blandt andet læse om The 3 Minute Game. Det er en leg eller øvelse, som du kan bruge sammen med en partner (en kæreste, en ven eller en helt fremmed), og som kan hjælpe dig dybere ind i berøringens magiske potentiale.

Hør Betty Martin forklare, hvad ‘following the pleasure’ betyder. Du kan se en hel serie af spændende videoer på hendes hjemmeside.

The 3 Minute Game

The 3 Minute Game er udviklet af Harry Faddis, og det er en fantastisk måde at udforske begær, berøring, nydelse og relation og et trygt og legende rum til at (gen)forhandle grænser og (gen)opdage intimitet. Det hele sker i aktiviteten. I praksis. Du kan ikke læse eller tænke dig til det, men The 3 Minute Game kan skabe enorme og postive forandringer i en kærlighedsrelation.

Det er rigtigt fedt at lege 3 Minute Game med en seksuel partner, men man kan i virkeligheden gøre det med hvem som helst. Det er nemlig slet ikke en seksuel aktivitet som udgangspunkt, og jeg vil faktisk anbefale, at man (i hvert fald nogle gange) bestemmer sig for at lave den uden at gå ind i et seksuelt rum.

Sådan gør man:

I skal bruge et ur, så I kan tage tid. ⏱️

Standarden er, at en runde varer 3 minutter, men I kan selv bestemme, hvor lang tid hver runde skal vare.

Der er to spørgsmål, og I skal begge stille begge spørgsmål til hinanden.

Det giver 4 runder á 3 minutter.

De to spørgsmål er:

  • Hvordan vil du gerne have, at jeg rører ved dig i 3 minutter?
  • Hvordan vil du gerne røre ved mig i 3 minutter?

Det er hele legen.

Så i runde 1 spørger person A:

“Hvordan vil du gerne have, at jeg rører ved dig i 3 minutter?”

Person B mærker efter. Hvad kunne føles dejligt? Man må ønske hvad som helst! Der er ingen grænser. Udfordringen er, at person B skal bede om lige nøjagtigt det, vedkommende ønsker sig.

Så siger person B måske: “Jeg vil gerne have masseret mine fødder.”

Og nu mærker person A efter. Føler vedkommende sig tilpas med at opfylde dette ønske? Af hele sit hjerte?

Person A siger måske: “Det vil jeg gerne, men kun hvis du beholder strømperne på.”

Så forhandler man måske lidt, indtil man finder noget, der passer begge.

Så sætter man uret igang. ⏱️ 3 minutter.

Man skal holde sig til det, man er blevet enige om. Hvis man vil lave noget om undervejs, skal man genforhandle.

Person B kan nyde fodmassagen i fulde drag, velvidende at person A har givet komplet samtykke og gerne og med fuldt hjerte giver denne fodmassage.

Bagefter bytter I roller, og person B stiller det samme spørgsmål til person A.

Endelig skal I stille det andet spørgsmål, og her skal man holde tungen lige i munden. Det kan være svært selv for rutinerede spillere af The 3 Minute Game:

“Hvordan vil du gerne røre ved mig i 3 minutter?”

Måske lyder det underligt eller kedeligt, og det kan godt føles lidt stift og kunstigt i begyndelsen, når man leger 3 Minute Game, men magien indfinder sig hurtigt.

Giv det et par chancer. Hav det sjovt med det. Se, hvad det fører til!

Se de første 7 minutter af denne video, hvor Betty Martin forklarer, hvordan man leger 3 Minute Game.

Wheel of Consent

Betty Martin har bygget videre på Harry Faddis’ ide om The 3 Minute Game og udviklet The Wheel of Consent. Det er et fantastisk redskab til at analysere og forstå berøring.

  • Hvilke relationer og roller opstår, når vi rører ved hinanden?
  • Hvordan kan vi bedst udnytte dem, så alle får den bedste oplevelse?

Jeg ser det som en teoretisk overbygning på den praktiske leg, men også som en videreudvikling med fokus på samtykke, grænser og relationer.

Se Betty Martins online foredrag om The Wheel of Consent.

Sæt tid af til at røre ved hinanden

Den bedste måde at blive fortrolig med berøring er ved at røre meget ved hinanden. Lav berørings-dates med hinanden. Sæt tid af til for eksempel at lege The 3 Minute Game. Vær nysgerrige. Vær legesyge. Vær ærlige. Vær modige og respektfulde.

Teorien bag berøringens positive virkning

Steve Haines er en stor inspiration for mig i arbejdet med krop/psyke og i den her video forklarer han, hvorfor og hvordan behagelig berøring kan lindre både fysisk og psykisk smerte og øge velbehag og glæde. Det er lidt nørdet. Så er du advaret.

Blandt andet fortæller han om forskning, der viser at berøring kan kommunikere medfølelse og emotionel støtte hurtigere og mere effektivt end ord og samtale. Hvis man vil trøste eller støtte nogen, er det altså mere effektivt at røre ved dem end at tale med dem.

Det er revolutionerende viden for folk, der laver omsorgsarbejde som en del af deres proffession (sygeplejesker, lærere, pædagoger, plejehjemsansatte, SOSU’er, jordmødre, terapeuter og mange andre).

Med berøring, der er passende i situationen og med samtykke, kan den slags mennesker gøre deres arbejde meget mere effektivt, hurtigt og tilfredsstillende og skabe en bedre oplevelse for alle involverede.

Ikke-seksuelle former for intimitet

Sex er godt, men der er også mange andre måder at være intim med andre mennesker på. Både kærester, venner, familie og dates.

Jeg fandt de her diagrammer, som du kan lade dig inspirere af.

Er der noget af det, der tiltaler dig? Er der noget, du gerne vil prøve? Måske er der noget, du allerede ved, at du kan lide eller ikke lide?

Ikke-seksuelle former for intimitet
Ikke-seksuelle former for intimitet
Ikke-seksuelle former for intimitet
non sexual forms of intimacy
non sexual forms of intimacy
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV GRATIS