Workshops

En workshop er for mig bare en lidt tilfældig ramme, hvor vi kan mødes. Jeg kommer ud til jer. Vi bringer kroppen i spil på en ny måde. I jeres verden efter jeres ønsker og behov.

Måske er det en pædagogisk praksis, hvor I gerne vil bruge massage og berøring mere. Måske på et bosted med udsatte unge. Måske på en efterskole eller højskole, hvor I vil fokusere mere på trivsel.

Måske er I midt i en kreativ proces. Måske er I ved at skrive et teaterstykke. Måske er I en skrivegruppe eller forfatterskole, og så kommer jeg ud og laver nogle øvelser med jer. Vi lader kroppen tale gennem teksten. Og lader teksten påvirke oplevelsen af at være i kroppen.

Jeg er uddannet lærer og har holdt hundredevis af foredrag og workshops i mit liv. Jeg ved en masse om kommunikation og pædagogik, og jeg har et skarpt øje og en stor følsomhed for at skabe et trygt rum for sårbare folk.

Workshops med Mads Ananda Lodahl
Her holder jeg et lille oplæg i en biograf i Odense.

Jeg har været involveret i en masse forskellige kreative projekter gennem årene – både indenfor musik, teater, film og kunst – og selv er jeg skønlitterær forfatter.

Endelig arbejder jeg som kropsfokuseret terapeut, har leget en masse med magi og hokuspokus og lateral tænkning, og jeg har været involveret i at organisere og opbygge subkulturelle fællesskaber i mere end 20 år, så jeg har også en stor, men meget effektiv og brugbar rodekasse af viden om tarotkort, gruppedynamik, konflikthåndtering, nervesystem, psykologi, relationer, samarbejde og følelser.

“Det lyder måske lidt rodet, men heldigvis er jeg god til at skære ind til det vigtige og samtidig holde rum for ømhed. Være tålmodig, nysgerrig og modig. Blød, sød og alligevel tydelig.”

Herunder kan du se eksempler på, hvordan jeg har været til tjeneste i andre sammenhænge, og hvis du har fået lyst til at lave noget sammen med mig, så skriv til mig med det samme. Så ser vi, hvad vi kan finde på. Jeg kan lave workshops for grupper på mellem 4 og 100 deltagere fra cirka 15 år og op.

Prisen varierer og afhænger blandt andet af min forberedelsestid, workshoppens varighed, deltagerantal og meget andet. Jeg giver et bindende tilbud tidligt i processen, så du har noget konkret at forholde dig til.

Det hele starter med, at du tager kontakt

workshops med mads ananda lodahl
Man opdager hurtigt en helt masse nyt, når man flytter stole og borde ud til siden og bringer kroppen i spil. Jeg ved godt, det er svært for mange. Det falder faktisk heller ikke mig naturligt. Derfor gør vi alting i et tempo, hvor alle kan være med. Og lade sig rive med.

OPGAVER JEG HAR VÆRET MED TIL AT LØSE

Herunder kan du læse nogle eksempler på projekter, hvor jeg har været ude og hjælpe. I nogle af projekterne har jeg tavshedspligt og derfor har jeg valgt at anonymisere dem alle sammen.

“Magisk konsulent” på teaterstykke

En teaterinstruktør inviterede hele sit crew på en uges sommerlejr på landet for at ide-udvikle på alt fra manus over kostumer til musik og hele det filosofiske og følelsesmæssige grundlag under forestillingen. Jeg var med som “magisk konsulent” og stod for ritualer i det nærliggende naturområde, fælles tarotlæsninger og daglige check-in runder, der holdt gruppen sammen i en kærlig, åben og kreativ ånd. Det var sjovt, produktivt og absolut sprudlende. Uforglemmeligt!

“Gruppeterapi” under udviklingen af kollektivt filmprojekt

En filminstruktør ønskede at udvikle indholdet i sin nye film som et kollektivt projekt blandt alle de medvirkende. I løbet af to måneder stod jeg for fire møder, der tog karakter af en form for gruppeterapi omkring det emne, som filmen skulle behandle. Hele holdet deltog, og møderne blev optaget på lyd og kom til at danne grundlag for filmens indholdsmæssige og emotionelle nerve, ligesom ting, der blev sagt i vores sessions, dannede grundlag for replikker. Det var meget ægte. Meget rørende. Ligesom den film, der kom ud af det.

“Ide-ophvirvler” på teaterstykke om maskulinitet

Et stort anlagt teaterstykke om maskulinitet og manderoller ønskede hjælp i den allertidligste fase af ideudviklingen og inviterede mig ind til en spændende eftermiddag, hvor jeg hjalp med at hvirvle ideer op og løfte projektet op af det forudsigelse og banale til nye, originale og tankevækkende ideer. Vi bevægede os i rummet, lavede skrive-øvelser, fortalte hemmeligheder, grinede og havde bløde, dejlige følelser.

Massage- og berørings-workshop for begyndere

En festival ville gerne opmuntre deres gæster til at røre mere ved hinanden på bevidste og kærlige måder og selvfølgelig med opmærksomhed på samtykke og grænser, så jeg kom ud en af de første dage og lavede en tre timers workshop. Vi startede med at massere os selv og derefter nærmede vi os hinanden i et tempo, der føltes trygt for alle. Jeg gav tips og tricks til massage, og i den sidste halve time var der ikke en eneste deltager, der ikke var helt fordybet i den magiske forbindelse, som berøring kan skabe – også blandt folk, der næsten ikke kender hinanden.

Kropsfokuseret kreativ skrivning på skrivekursus

Som del af en både kreativ og terapeutisk udviklingsproces inviterede jeg en skrivegruppe til at udforske forholdet mellem kreativ skrivning og kropsopmærksomhed. Vi fik kroppene til at tale gennem tekst og lod tekster blive oplevet gennem kropslige fornemmelser. Vi sluttede af med et fælles digt. Som kroppene nærmest havde skrevet af sig selv. Det var meget smukt og selv de professionelle kropsterapeuter på holdet opdagede nye sider af deres kropslighed.

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV GRATIS