skovbad guidet skov meditation

SKOVBAD: SKOVEN KAN HJÆLPE DIG

SKOVBAD: Terapeutiske ophold i naturen kan afhjælpe både fysiske og psykiske problemer. Lyt til en gratis skov-meditation her på siden eller køb et forløb med syv optagelser, der vil skabe varig effekt og ændre dit forhold til skoven for altid.

7 GUIDEDE SKOV-MEDITATIONER

DU BESTEMMER SELV PRISEN

Naturterapi-forløb gennem guidede skov-meditationer.

6 optagelser du kan høre i skoven

1 optagelse du kan høre derhjemme

Gennemfør forløbet i dit eget tempo

Lyt til optagelserne, så mange gange du vil

Spiller videre, selvom du slukker skærmen på din telefon

Skoven er en form for terapi

Forskningen har vist, at ophold i naturen:

Reducerer stress og angst

Mildner depression

Forbedrer sociale færdigheder

Styrker immunforsvaret og beroliger nervesystemet

Øger kreativitet og forbedrer hukommelse

Giver bedre søvn, bedre humør og bedre overordnet sundhed

Se denne smukke film (4 min) om skovens helende kræfter!

I disse år er mange terapeuter, læger og forskere ved at genopdage naturens helende potentiale. Der bliver endda udviklet terapiformer, der eksplicit inddrager skoven og naturen.

Shinrin-Yoku: Det japanske skovbad

Shinrin-Yoku (skovbad eller skovbadning) er en af disse terapiformer. Den er i familie med yoga, qigong, åndedrætstræning, mindfulness og naturterapi og har mange af de samme dokumenterede effekter.

Udover fordelene på listen ovenfor kan ophold i naturen sænke blodtrykket, gavne hjerte-kar-systemet og stofskiftet, få blodsukkeret til at falde, forbedre kognitive evner og koncentrationsevne, øge smertetærsklen, give mere energi, hjælpe med vægttab, styrke immunforsvaret ved at øge antallet af kroppens dræberceller og endda øge mængden af de proteiner, der modarbejder kræft.

I sin kerne går et skovbad ud på, at du tager ud i skoven, aktiverer dine sanser og sænker tempoet, men for mange moderne bymennesker er det lettere sagt end gjort. Skoven kan føles fremmed, og vi kan have svært ved bare at give slip.

skovbad naturen er terapi
Jeg har lavet et naturterapi-forløb med syv helende moduler, som du kan bruge i en hvilken som helst skov.

Derfor findes der guider, der kan tage dig med ud i skoven og hjælpe dig med at komme i kontakt med naturen igen. Jeg har også været med på nogle af de guidede skovbade, og jeg kan kun anbefale det. Det er en smuk og helende oplevelse, som jeg stadig bærer med mig.

Det forløb, jeg har lavet her, kan du bruge, når det passer ind i dit skema. Det består af syv helende sessions, der kan gennemføres i et stykke natur tæt på dig.

Hvad skal man egentlig lave i skoven?
Hvordan forbinder man sig med naturen?

Tag med mig ud i skoven!

De syv moduler i mit naturterapi-forløb er ikke rendyrket Shinrin-Yoku. De bygger i stedet på en blanding af det japanske skovbad, moderne neurovidenskab, somatisk psykoterapi, østlig filosofi og ældgamle praksisser fra naturreligioner og oprindelige folk.

Forløbet vil give dig syv vidt forskellige oplevelser af at være i skoven, men vores arbejde med nervesystemet, sanserne, den kropslige intelligens og dybt, langsomt nærvær i naturen ligger som en rød tråd gennem det hele.

skovbad naturterapi
Forløbet består af syv lydoptagelser, som du kan høre, hvor og når det passer dig.

I løbet af de syv gange vil du opleve og lære nye ting, som lagrer sig i din krop og bliver en del af den, du er. Som en second nature. Det vil skabe en varig og positiv effekt i dit liv. Skoven vil aldrig blive den samme igen.

Alle kan være med

De syv sessions foregår gennem lydoptagelser, som du hører i dine hovedtelefoner ude i skoven, og derfor kan du gennemføre forløbet på egen hånd, i dit eget tempo. Hvor og når det passer dig. Og ligeså mange gange du har lyst.

I optagelserne guider jeg dig igennem en række opmærksomhedsøvelser, aktiviteter og meditationer, og alle kan være med. Det kræver ingen forhåndsviden eller kunnen. Det er en meget sikker form for terapi, og du kan ikke gøre noget forkert.

I bunden af siden får du en af optagelserne helt gratis, så du kan prøve den, inden du køber hele forløbet.

skovbad naturen er terapi

Sæt forløbet sammen som det passer dig!

Du kan for eksempel:

🌳 Høre en optagelse hver dag på en syv dages vandretur.

🌳 Tage i skoven hver anden måned i et år, høre en ny optagelse hver gang og opleve alle årstiderne.

🌳 Lave et efterårsforløb med en session hver anden uge i tre måneder.

  • Hvad passer dig bedst?

“Det eneste, du skal gøre, er at komme afsted, putte hovedtelefoner i ørerne og lade min stemme guide din opmærksomhed!”

Det får du, når du køber forløbet:

Når du køber forløbet, får du adgang til de syv lydfiler online (lydoptagelsen spiller selvfølgelig videre, selvom du slukker skærmen på din telefon).

Derudover får du en kort praktisk guide til, hvordan du bruger optagelserne og bedst forbereder dig til en session i skoven. Lydoptagelserne har forskellige varighed, og du får en samlet naturterapeutisk oplevelse på mere end 4 timer i alt.

Bortset fra bonus-episoden (der er en guidet meditation, som du kan høre derhjemme) er alle optagelser lavet til, at du kan høre dem i dine hovedtelefoner, mens du er ude i skoven.

skovbad naturterapi
Kan du huske følelsen af at være i skoven som barn? Du kan finde den frem igen.

Vi starter hver gang med, at du går rundt nogle minutter og lander i skoven, mens jeg fortæller lidt om dagens session og baggrunden bag den. Derefter går vi ind i dagens øvelse eller teknik, og før optagelsen slutter, får du forslag til, hvordan du kan udvide dagens session på egen hånd.

LÆS OM DE SYV OPTAGELSER HER:

modul 1. ankomst

(31 min)

En lang og dyb grounding, hvor du virkelig ankommer i skoven. Glem alt andet. Vær tilstede her og nu. Du kan høre den her, hver gang du kommer ud i skoven.

modul 2. maleri

(40 min)

Vi stiller ind på syns-sansen og oplever skovens overvældende skønhed med helt nye øjne. Som om vi så træerne og skovbunden for første gang!

modul 3. kosmos

(41 min)

Vi mærker den helt konkrete forbindelse mellem Jordens overflade og din krop. Dine fødder i skovbunden. Jorden, der bærer din vægt. Vi ligger i græsset og stirrer ud i universet.

modul 4: STILHED

(44 min)

Vi prøver kræfter med den stillesiddende meditation og bruger opmærksomhedsklokker til at styrke forbindelsen til dette øjeblik. Indre ro møder ydre ro.

modul 5: ritual

(36 min)

Gennem ældgamle teknikker fra naturreligion og buddhistisk filosofi mærker vi forbindelsen til skoven. Virker uanset religiøs overbevisning.

modul 6: alter

(61 min)

At bygge et alter er en ældgammel og meget smuk praksis. Både kunstnerisk, meditativ og spirituel. Efterlad noget på alteret, som du vil bede skoven holde for dig.

BONUS-Optagelse: drømmerejse

(24 min)

Denne guidede bonus-meditation kan du høre hvor som helst. Du ligger med lukkede øjne og besøger skoven i dit indre i en smuk og personlig drømmerejse. Hold kontakten med skoven ved lige, selv når det ikke er muligt at komme derud.

GRATIS: Prøv en optagelse med det samme!

Herunder finder du det andet modul i skov-forløbet. Denne skov-meditation kan godt stå alene, og den er til dig – helt gratis. Du kan sagtens bruge den flere gange. Måske på forskellige årstider eller i forskellige landskaber. God fornøjelse!

  • OBS: Vent med at trykke play, til du er ude i skoven og klar til at være med.
Tag ud i skoven og prøv denne gratis skov-meditation, som er en del af forløbet!

Lytte med slukket skærm?

Hvis du køber hele forløbet, får du adgang til lydfilerne her på siden. Så kan du høre dem et sted, hvor de spiller videre, selvom du slukker skærmen på din telefon. Og selvfølgelig uden reklamer.

Gruppe-rabat?

Vil du købe forløbet til en gruppe? For eksempel elever på en højskole eller efterskole, en personalegruppe, en forening eller lignende?

Skriv til mig, så laver vi en grupperabat.