yoga nidra

Yoga nidra

Yoga nidra (nidra = søvn) er en særlig form for guidet meditation, hvor man ligger helt stille på gulvet og bliver guidet ind i en tilstand, der minder om den, man er i, lige når man er ved at falde i søvn, og så forsøger man at blive der i en længere periode, men uden at falde helt i søvn.

Yoga nidra kan hjælpe folk, der har søvnbesvær, angst, uro og kroniske smerter, og det er en utroligt smuk praksis, når man kommer lidt ind i den.

Ved yoga nidra ligger man fladt på ryggen i den yoga-stilling, der hedder Shavasana. Du kan ligge på gulvet, i din seng, udenfor eller hvor du nu har lyst. Man må gerne have et tæppe over sig, en lille pude under hovedet og have øjnene dækket til.

Hvis du vil vide mere om yoga nidra, kan du læse mere her eller høre denne podcast-episode, hvor James Reeves fortæller om det…

Her er to yoga nidra meditationer på dansk, som jeg har lavet:

Kom igang med yoga nidra

Herunder har jeg lavet en samling til dig af de bedste yoga nidra meditationer, jeg kunne finde online. Du kan vælge de optagelser, du kan lide. Nogle af de korte er måske gode at starte med, og de lange er dybe og mere avancerede.

Støt mit arbejde

Det er uretfærdigt, at dem, der har mest brug for hjælp, ofte ikke har råd til at opsøge den. Derfor bruger jeg en stor del af min fritid på at stille gratis ressourcer til rådighed både på min hjemmeside og på min YouTube-kanal.

Du kan støtte dette arbejde med et valgfrit beløb. Mange tak.

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV GRATIS