guidede meditationer på dansk

Guidede meditationer på dansk

Guidede meditationer på dansk kan hjælpe dig med at lande i din krop og finde ro i hverdagen. De kan også være med til at dæmpe symptomer på angst, stress, depression og vrede.

LYT TIL MINE guidede meditationer

BESTEM SELV PRISEN

Jeg bruger rigtigt lang tid på at lave mine guidede meditationer, og derfor håber jeg, du vil betale for at bruge dem – til gengæld kan du helt selv bestemme, hvor meget du vil give!

Spiller videre, selvom du slukker skærmen.

Selvfølgelig uden reklamer.

Hvordan fungerer guidede meditationer?

Der findes mange forskellige slags guidede meditationer, så de fungerer ikke altid på helt samme måde, men en guidet meditation er en form for opmærksomhedspraksis, hvor en anden person guider dig til at få en bestemt kropslig og mental oplevelse. Den, der guider dig, kan enten være tilstede i rummet sammen med dig eller – som her – være til stede i form af en lydoptagelse.

Guiden hjælper dig med at fokusere din opmærksomhed på særlige kropslige og mentale fornemmelser. Det kan for eksempel give dig en oplevelse af tryghed, accept, glæde eller kropslig nydelse, og det kan have en positiv indvirkning på din generelle fysiske og mentale sundhed, fordi det hjælper dig med at regulere hele dit nervesystem.

Guidede meditationer kan hjælpe dig

Guidede meditationer kan hjælpe med en lang række af problemer såsom:

 • Angst/nervøsitet
 • Depression
 • Stress/uro
 • Søvnløshed
 • Kroniske smerter
 • Dårlig fordøjelse
 • Overtænkning/ruminering
 • Afhængighed/misbrug
 • Vrede/irritabilitet
 • Skam
 • Ensomhed
 • Kropsdysfori
 • Selvhad
 • Tilknytningsproblemer

Alle de her ting er komplekse og sammensatte, og guidede meditationer kan selvfølgelig ikke løse dine problemer, men i alle de her tilfælde er der en eller anden grad af disregulering af dit nervesystem på spil, og det er netop det, mine guidede meditationer arbejder med.

Mine guidede meditationer på dansk arbejder blandt andet med at frigøre spændinger fra din krop, hvilket får dig til at føle dig mere i fred, og fordi krop og psyke hænger sammen vil en fredfyldt psykisk fornemmelse også afspejle sig positivt på dit generelle helbred.

Ved at følge disse (eller lignende) guidede meditationer regelmæssigt kan du finde bedre måder at regulere og berolige dit nervesystem på, så du kan fungere bedre, tænke klarere, have mere energi og være gladere. Du kan integrere guidede meditationer i din hverdag og gøre dem til en ressource i både gode og svære tider.

Holistisk terapi, østlig filosofi og neurovidenskab

Mine guidede meditationer er baseret på en blanding af neurovidenskab (inspireret af folk som Peter Levine, Bessel van der Kolk, Stephen Porges, Steve Haines og Bruce Perry), holistisk terapi/somatisk psykoterapi (fra min uddannelse i MindBody Therapy) og østlig filosofi og medicin (primært buddhistisk og yogisk lære og tænkning).

Som terapeut og kropsarbejder er jeg også dybt inspireret af ‘focusing’ teknikken udviklet af Eugene Gendlin og Ann Weiser Cornell samt Internal Family Systems Therapy (IFS Therapy), som er udviklet af Richard C. Schwartz, og som jeg har lært af Jay Earley.

Mine guidede meditationer bruger blandt andet kropsscanninger, guidet opmærksomhed, visualiseringer, parts work, naturterapi, fremtidsprojektioner, intentionssætning, taknemmelighedspraksis, opmærksomhed på kropslige oplevelser af glæde og tryghed og styrkelse af dine interoceptive og proprioceptive evner.

Før du tænder for optagelsen …

Hvis guidede meditationer er nyt for dig, så giv det mere end én chance. Man skal lige vænne sig til det. Det kan også være en god idé at prøve guidede meditationer fra forskellige steder, hvis du ikke kan lide guidens stemme eller tempo eller noget, personen siger. Der er masser af guidede meditationer på internettet.

Fire ting, du kan gøre, før du starter optagelsen:

 1. Find et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Det er dejligt at ligge i sit eget hjem, men du kan også meditere i bussen eller toget, i en park, på stranden eller i lufthavnen.
 2. Læg dig fladt på ryggen (eller sæt dig med ret ryg). For eksempel på gulvet, på en sofa eller i en seng. Det vigtigste er, at du er helt afslappet og kan trække vejret frit. Måske er det rart med en pude under nakken eller under knæene. Prøv dig frem.
 3. Luk øjnene og dæk dem eventuelt til med et stykke stof, der lukker alt lys ude. Hvis der er andre lyde omkring dig, kan du bruge hovedtelefoner, så du ikke bliver forstyrret.
 4. Hvis du har svært ved at falde til ro, kan du dække dig til med et tæppe eller en dyne eller lægge en stor, tung hynde på bryst, mave og underliv.

OBS: Husk, at der ikke er noget specielt, du skal have ud af at lave en guidet meditation. Der er ikke nogen lektier eller noget, du skal lære, og der er ikke noget, du kan gøre forkert. Det er din helt egen time-out, som du kan bruge, som du vil.

LYT TIL MINE guidede meditationer

BESTEM SELV PRISEN

Du finder alle mine guidede meditationer helt gratis på min YouTube-kanal, men der er desværre reklamer, når du hører dem der, og det kan jeg ikke slå fra.

Derfor har jeg lagt dem op på min hjemmeside, hvor jeg til gengæld håber, du vil betale for at lytte til dem.

Du bestemmer helt selv prisen, og her på siden er der ingen reklamer, og optagelserne spiller videre, selvom du slukker skærmen på din telefon.

DISCLAIMER: At lytte til disse guidede meditationer er ikke terapi. De kan være et godt supplement til terapi, men de kan ikke erstatte terapi, hvis du har brug for det. At lytte til guidede meditationer er generelt en meget sikker form for self-care, men hvis de får dig til at føle dig dårlig på nogen måde, opfordrer jeg dig til at stoppe med at bruge dem og søge støtte andre steder. Stol altid på dig selv og gør det, der får dig til at hele, vokse og trives i verden.