VELKOMMEN I SKOVEN

Velkommen til dit skov-forløb! Her er dine 7 lydoptagelser. Det eneste, du selv skal skaffe er en skov og et par hovedtelefoner. God fornøjelse!

Jeg har prøvet at gøre det så nemt for dig som muligt. Det eneste, du skal gøre, er at komme afsted. Så find din kalender frem og beslut, hvornår du tager i skoven første gang.

HAR DU HUSKET AT BETALE FOR DET HER?

DU BESTEMMER SELV PRISEN

… men det her er en af de online ressourcer, som jeg har brugt rigtigt lang tid på at lave, og derfor håber jeg, at du vil betale for det. Du bestemmer selv prisen, så du kan betale det, der passer til din økonomi.

Du kan enten betale en symbolsk donation, en fair pris eller et støtte-beløb, og hvis du bliver glad for skov-forløbet og på et tidspunkt får lyst til at betale lidt mere, kan du altid gøre det.

Sådan gør du:

  1. Tag ud i skoven.
  2. Find et godt sted.
  3. Put hovedtelefonerne i ørene.
  4. Tryk play og lyt.

Medbring:

Hovedtelefoner!

Du skal helt klart høre de her optagelser i hovedtelefoner – også drømmerejsen (nummer 7), som du hører derhjemme i sengen.

Ellers skal du ikke rigtigt bruge noget, så bare tag det med, der altid er godt at have i skoven:

  • Praktisk tøj.
  • Gode sko.
  • Vand.
  • Madpakke.

I optagelse 3 skal du ligge på ryggen et stykke tid, så der er det en god ide at have et tæppe med.

I optagelse 4 skal du sidde stille i tyve minutter, så sørg for at være varmt nok klædt på.

Regler:

Rigtige regler er der ingen af her. Du kan ikke gøre noget forkert. Det her er dit forløb, så du kan bare gøre det på din egen måde.

Alt, hvad jeg beder dig om at gøre i optagelserne, er invitationer, så hvis der er noget, du ikke har lyst til, lader du bare være. Det vigtigste er, at du hygger dig.

Så det er måske en regel:

  1. Hyg dig.

Men det her handler rigtigt meget om at være tilstede her og nu, og derfor vil jeg opfordre dig til at sætte din telefon på lydløs og lade være med at tage billeder undervejs.

OPTAGELSERNE

Herunder finder du de 7 optagelser.

ANKOMST

En lang og dyb grounding, hvor du virkelig ankommer i skoven. Glem alt andet. Vær tilstede her og nu. Du kan høre den her, hver gang du kommer ud i skoven.

MALERI

Vi stiller ind på syns-sansen og oplever skovens overvældende skønhed med helt nye øjne. Som om vi så træerne og skovbunden for første gang!

KOSMOS

Vi mærker den helt konkrete forbindelse mellem Jordens overflade og din krop. Dine fødder i skovbunden. Jorden, der bærer din vægt. Vi ligger i græsset og stirrer ud i universet.

OBS: I denne optagelse skal du ligge på ryggen et stykke tid, så der er det en god ide at have et tæppe med.

STILHED

Vi prøver kræfter med den stillesiddende meditation og bruger opmærksomhedsklokker til at styrke forbindelsen til dette øjeblik. Indre ro møder ydre ro.

OBS: I denne optagelse skal du sidde stille i tyve minutter, så sørg for at være varmt nok klædt på.

RITUAL

Gennem ældgamle teknikker fra naturreligion og buddhistisk filosofi mærker vi forbindelsen til skoven. Virker også hvis du er ateist.

ALTER

At bygge et alter er en ældgammel og meget smuk praksis. Både kunstnerisk, meditativ og spirituel. Efterlad noget på alteret, som du vil bede skoven holde for dig.

DRØMMEREJSE

Denne guidede bonus-meditation kan du høre hvor som helst. Du ligger med lukkede øjne og besøger skoven i dit indre i en smuk og personlig drømmerejse. Hold kontakten med skoven ved lige, selv når det ikke er muligt at komme derud.

DISCLAIMER: Alt, hvad du foretager dig indenfor det her forløb, er på eget ansvar. Jeg er ikke tilstede med dig ude i skoven og kan ikke passe på dig. Så pas godt på dig selv. Hvis du kommer til skade undervejs eller hvis du får det dårligt eller mærkeligt, skal du stoppe aktiviteten og ringe til nogen.

Det her er et online naturterapi-forløb. Det kan give dig en masse, men det har også sine begrænsninger. Er du deprimeret, har du angst, lider du af stress eller kroniske smerter eller er du bekymret for, om du har diabetes, cancer eller noget helt andet, skal du søge læge.

Det her forløb kan ikke stå alene, hvis du har brug for hjælp, og det kan ikke erstatte terapi. Forløbet her fungerer som generel sundhedsfremmende aktivitet og kan være med til at forebygge fysisk og psykisk sygdom, og så kan det være et værdifuldt supplement til anden behandling.

PS: Hvis du vil, må du godt se nogle af mine skovaltre, men du kan jo lige overveje, om du vil vente med at se dem, til du har lavet dit eget, så du ikke bliver påvirket. Det må du selv vurdere. Du kan se mine her.